06.116.428.74

 contact@autorijschoolpaulpeeters.nl

Rijopleiding in stappen

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij jij stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

 Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder als jij de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat jij iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop jij op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

 Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden jouw kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van jouw eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af.

 In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en kan je alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft jou tips ter verbetering. Bovendien kan je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

 Heb je last van faalangst dan kan je ook een faalangstexamen boeken.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat jij je thuis op de rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

Hieronder nog 7 tips van de examinator.

Het CBR heeft ook nog een overzicht van de meest gemaakte fouten tijdens een praktijk examen.

Comments are closed.

 • Contact

  Adres

   Parkwijklaan 231, 1326 JT Almere

  Phone

   06.116.428.74

  Email

   contact@autorijschoolpaulpeeters.nl

  kvk

  605 315 84